hej@nordeye.com

Free delivery over €200 ⚡ 10% discount with the code “heynordeye”

Elbilssemester – Här är Sveriges bästa laddningsplatser

Sverige är känt för sin imponerande satsning på hållbarhet och elbilar, vilket återspeglas i vår omfattande elbilsladdningsinfrastruktur. Med tusentals laddningsstationer spridda över hela landet är Sverige det perfekta resmålet för en elbilssemester. I denna artikel kommer vi att dela med oss av de bästa laddningsstationerna i varje län i Sverige och ge dig värdefulla tips för hur du förbereder din bil inför resan. Låt äventyret börja!

Före du sätter hjulen i rörelse för en bilsemester i Sverige, är det viktigt att säkerställa att ditt fordon är redo för resan. Här följer några punkter att tänka på:

  • Titta på däcken: Korrekt lufttryck i däcken är avgörande för bilens prestanda och säkerhet. Se till att däcken är väl uppblåsta och inte visar några tecken på slitage. dig om att alla lampor – inklusive blinkers och bromsljus – fungerar som de ska. Glöm inte att testa tutan också!

  • Första hjälpen och säkerhetsutrustning: En välutrustad bil innehåller mer än bara teknik. Ha alltid ett första hjälpen-kit, en varningstriangel och en varselväst lättillgängligt. Dessa kan vara ovärderliga om du skulle råka ut för en olycka under resan.

Genom att ta dig tid att noggrant kontrollera din bil före avfärd kan du säkerställa en trygg, bekväm och njutbar resa genom Sveriges vackra landskap.

ELDRIVEN SKÅNESEMESTER: KIVIK LADDSTATION, DIN SPRÅNGBRÄDA TILL ÖSTERLEN

Vi börjar längst söderut! Skåne erbjuder över 300 laddstationer för elbilar, vilket markerar regionens framåtanda i grön mobilitet. Bland dessa ligger Kiviks laddstation på Bredarörsgatan 4 särskilt bra till. Laddstationen i Kivik är inte bara ett praktiskt ställe att ladda din elbil, placeringen på vackra Österlen ger en unik möjlighet att uppleva ett av Skånes mest pittoreska landskap.

Österlen, känd för sina vidsträckta fält, böljande kullar och pittoreska kustlinje, är en plats där naturen verkligen får ta plats. Besök Kiviks musteri, där du kan uppleva en del av regionens berömda äppelodlingar, eller ta en tur till Stenshuvud Nationalpark för fantastiska vyer. Kanske övernattar du på en av de många pittoreska campingplatserna i området? Oavsett om du tältar under stjärnorna eller njuter av en stuga, kommer en sen kvällspromenad att ge dig ett nytt perspektiv på denna vackra del av världen. Glöm dock inte att ha en pannlampa eller ficklampa nära till hands! Nordeye erbjuder pannlampor och ficklampor av hög kvalitet till förmånliga priser, vilket gör dina nattliga äventyr säkra och njutbara.

Laddstationen i Kivik ger inte bara pålitlig och effektiv laddning, men också en språngbräda till Skånes naturliga skönhet. Med den som bas kan du njuta av det bästa av vad Skåne och Österlen har att erbjuda, vilket gör den till det perfekta valet för alla som planerar en bilsemester i södra Sverige. Packa ditt tält, din elbil, och din Nordeye ficklampa, och förbered dig för ett äventyr du sent kommer att glömma.

BLEKINGE – UPPTÄCK SVERIGES TRÄDGÅRD MED ELBIL

Förtrollande Blekinge, med sina hundratals öar och djupa skogar, har mycket att erbjuda elbilsägare. Med cirka 30 laddningsstationer runt om i länet, finns det alltid en nära till hands. En av våra favoriter att stanna till på är Electric Vehicle Charging Station på Skeppsbrokajen 10 i Karlskrona.

Denna station ligger otroligt väl till, strax vid vattnet i den pulserande hamnen. Här kan du ladda din bil medan du njuter av en promenad längs kajen, med utsikt över de många båtarna som glider ut och in ur hamnen.

Inom räckhåll finns också flera av Karlskronas stora attraktioner. Marinmuseum är ett måste för alla som är intresserade av sjöfart och militär historia. Eller varför inte besöka Kungsholms Fort, en mäktig fästning som vaktar inloppet till Karlskrona? För de kulturintresserade, är det nära till både Blekinge museum och Fredrikskyrkan. Efter en dag av upptäckter kan du njuta av lokal mat på någon av de många restaurangerna och kaféerna i området.

Det är alltså inte bara läget och närheten till sevärdheter som gör denna laddningsstation utmärkt, utan också möjligheten att fullt ut uppleva Karlskrona och Blekinges charm medan din bil laddas.

FRÅN E6 TILL HAVSUTSIKT – LADDA UPP I HALMSTAD!

Halland är väl rustat för elbilsresenärer, med över 70 laddningsstationer tillgängliga över hela länet. Bland dessa stationer, skiljer sig Mer Laddningsstation på Växjövägen 70 i Halmstad ut för dess lättillgängliga plats och snabbladdningskapacitet.

Mer Laddningsstation på Växjövägen ligger precis vid E6, vilket gör det till ett utmärkt stopp för elbilsresenärer som passerar genom regionen. Stationen erbjuder flera snabbladdningspunkter, vilket innebär att du kan få din bil redo för fortsatt resa på kort tid.

När din bil laddas, finns det flera sätt att fördriva tiden i närområdet. För de som är hungriga, erbjuder närliggande restauranger och kaféer ett brett utbud av maträtter. Du kan även göra några snabba inköp i någon av de närbelägna butikerna. Efter att din bil är fulladdad, varför inte utforska Halmstad? Det finns mycket att se och göra i denna charmiga kuststad. Du kan promenera längs Nissan-floden, besöka Halmstads slott, eller njuta av den vackra stranden vid Tylösand.

För de som gillar konst är Halmstads konsthall ett måste. Och för de som vill ha en mer avkopplande upplevelse, finns Halmstad Äventyrsland – ett stort utomhusområde med aktiviteter för hela familjen.

KULTURELL PÅFYLLNING: HÄR LADDAR DU BILEN BÄST I VÄXJÖ

Förankrad i Sveriges charmiga sydliga inland finns Kronobergs län, hem till över 70 elbilsstationer. I denna laddningstäta region framträder Växjö Kommun Charging Station på Skolgatan 3, mitt i Växjös brusande stadskärna, som ett strategiskt stopp för den äventyrslystna elbilsresenären.

Efter att din bil har fått ny energi vid Växjö Kommun Charging Station, står staden till ditt förfogande. Kanske lockar ett besök till Växjö Konsthall, där du kan uppleva regionens konstscen, eller en lugn promenad runt Växjösjön, som ligger bara några minuters promenad bort. Om historiska platser lockar finns också Smålands museum och Svenska glasmuseet att utforska. Och glöm inte att prova någon av de många restauranger och kaféer i närheten för att få en smak av lokala läckerheter.

Och när du känner dig redo att fortsätta resan och solen börjar sänka sig över horisonten, kom ihåg att din bils belysning är lika viktig. Att vara utrustad med rätt extraljus gör att du kan fortsätta ditt äventyr tryggt och säkert, även långt in på kvällen. Nordeye erbjuder extraljus och ledramper med hög prestanda och till bra priser, vilket gör att du kan navigera genom nattens mörker lika säkert som under dagsljuset.

LADDA UPP FÖR JÖNKÖPINGS SPÄNNANDE SEVÄRDHETER

Jönköpings län är välsignad med över 100 laddstationer för elbilar, vilket tydligt demonstrerar regionens engagemang för grönare transportalternativ. Bland dessa finns en station som särskilt utmärker sig – Mer Laddstation på Kanalgatan i Jönköping.

Denna station ligger strategiskt i stadens pulsåder, vilket gör den till en utmärkt laddningspunkt för både stadens invånare och besökare. Dess placering är dessutom mycket fördelaktig eftersom den är omgiven av ett antal attraktioner och bekvämligheter.

Efter att din bil har laddats på Mer Laddstation, finns det gott om saker att uppleva i närområdet. Du kan ta en avkopplande promenad längs den pittoreska kanalen, besöka charmiga butiker i området eller njuta av en god fika på något av de lokala kaféerna.

Utöver dess fördelaktiga läge, är Mer Laddstation även utrustad med snabbladdningsfunktioner som minimerar laddningstiden, så att du kan spendera mer tid med att uppleva allt som Jönköping har att erbjuda.

UPPTÄCK KALMAR PÅ EL: EN STATION, OTALIGA ÄVENTYR

I Sveriges sydöstra hörn finner vi Kalmar län – en oas av grön mobilitet och stolt hem till över 80 laddningsstationer för elbilar. Bland dessa, framträder Vattenfall Charging Station på Ölandsleden 7 i Kalmar som den ideala knutpunkten för din elbilresa.

Denna station är inte bara strategiskt belägen – den är praktiskt taget en vägvisare mot sommarparadiset Öland. Således blir den en naturlig paus för besökare som tar den pittoreska resan till eller från ön.

När din bil samlar energi, kan du göra detsamma genom att utforska det lokala området. Du hittar en mängd mysiga kaféer och charmiga lokala butiker precis runt hörnet, vilket ger dig möjlighet att njuta av regionens unika charm. För den historieintresserade är Kalmar slott, bara en kort bilresa bort, värt ett besök. Slottet bjuder på en resa tillbaka i tiden med sin storslagna arkitektur och rika historia.

LADDA UPP FÖR ÄVENTYR I GÖTEBORG

Göteborg, den livliga staden vid havet, är full av sommaraktiviteter, från fiskmarknader i den berömda Feskekörka till den spännande nöjesparken Liseberg. Inför din vistelse är Göteborg Energi Laddningsstation på Ekmansgatan 2 den perfekta startpunkten. Med över 300 laddstationer i Västra Götalands län är det här en av våra toppval – och vi ska berätta varför.

Denna laddningsstation har ett strategiskt läge mitt i Göteborgs centrum, vilket ger dig snabb åtkomst till stadens pulserande hjärta. Besök berömda museer som Universeum och Göteborgs konstmuseum, eller njut av en avkopplande picknick i den vackra Trädgårdsföreningen.

Om du är shoppingentusiast finns det gott om alternativ att välja mellan, från exklusiva butiker längs Avenyn till trendiga secondhandbutiker i mysiga Haga. Och när du behöver en paus kan du unna dig en välsmakande fika på något av de charmiga kaféerna som finns runt hörnet.

LADDA UPP FÖR SPÄNNANDE ELBILSEXPEDITION I LINKÖPING: UTFORSKA STADENS RIKEDOMAR MED LADDSTATIONEN SOM STARTPUNKT!

Välkommen till Östergötland, en plats där historiens skönhet smälter samman med moderna innovationer. Här finner du över 80 laddningsstationer för elbilar, men det är en laddplats som verkligen sticker ut – laddningsstationen i P-huset på Drottninggatan 18 i Linköping.

Denna laddningsstation är mycket mer än bara en plats att ladda din bils batteri. Den är en startpunkt för att utforska allt det fantastiska som Linköping har att erbjuda. Med bara några steg från laddningsstationen kan du uppleva charmiga Gamla Linköping, ett friluftsmuseum som tar dig med på en resa tillbaka till 1800-talet och låter dig kliva in i stadens historia.

Efter att ha njutit av Gamla Linköping kan du ge dig ut på en shoppingtur längs Stora torget och Tanneforsgatan. Här finner du ett brett utbud av butiker, kaféer och restauranger där du kan unna dig läckra smaker och avkoppling. När solen går ner över horisonten kan du ta en lugn promenad längs Stångån och förlora dig i den fridfulla atmosfären.

UTFORSKA VISBYS HISTORISKA SKATTER: LADDA DIN ELBIL OCH UPPLEV DET BÄSTA AV GOTLAND

Trots sin begränsade storlek, är Gotland en destination som är väl förberedd för elbilsresande, med omkring 20 laddstationer. Visby Vattenfall InCharge station på S:t Göransgatan 1 sticker verkligen ut och erbjuder en utmärkt laddningsupplevelse.

Visby Vattenfall InCharge station ligger strategiskt belägen i hjärtat av Visby, en charmig medeltida stad. Stationen erbjuder effektiv laddning för alla typer av elbilar, och dess centrala placering gör det till ett bekvämt stopp för de som utforskar staden.

Efter att din bil är fulladdad, öppnar sig hela Visby för dig att utforska. Gå bara några minuter och du kommer till den berömda Visby ringmur som omger den gamla staden. Att vandra längs dessa historiska murar är en upplevelse i sig.

I närheten hittar du också Gotlands Museum, där du kan lära dig mer om regionens rika historia och kultur. Om du är sugen på något att äta, erbjuder Visby ett brett utbud av restauranger och kaféer, från traditionella gotländska rätter till internationell mat.

För de som är intresserade av shopping, erbjuder Visby ett urval av unika butiker, perfekt för att hitta en souvenir eller två. Och om du vill slappna av efter en dag av sightseeing, är Botaniska Trädgården, med sina vackra växter och lugnande atmosfär, bara en kort promenad bort.

SOMMARIDYLL I TROSA: UPPTÄCK SÖDERMANLANDS LÄN MED PÅLITLIG LADDNING

Södermanlands län, känt för sina pittoreska landskap och rika kultur, stoltserar med över 70 laddstationer för elbilar. I den charmiga staden Trosa hittar vi dock en särskild pärla, Vattenfall Charging Station på Uddebergagatan.

Trosa, ibland kallad “världens ände”, är en idyllisk sommarstad som erbjuder ett rikt utbud av aktiviteter för alla åldrar. Efter att ha laddat din elbil vid Vattenfall Charging Station kan du lätt utforska denna vackra stad till fots.

Promenera längs Trosaån, njut av en glass vid hamnen, eller besök de lokala butikerna och gallerierna som pryder stadens gator. För naturälskare erbjuder Trosa skärgård stora möjligheter för kajakpaddling och båtturer. Under sommaren kan du även njuta av olika festivaler och evenemang, som Trosa havsveckan, med musik, mat och underhållning för hela familjen.

Med Vattenfall Charging Station på Uddebergagatan i Trosa som bas, kan du njuta av en pålitlig laddning för din elbil samtidigt som du upplever allt vad denna charmiga sommarstad har att erbjuda. Det är därför den utmärker sig som den bästa laddstationen i Södermanlands län.

UTFORSKA ÖREBRO – EN STAD MED HISTORIA, NATUR OCH URBAN CHARM PÅ ETT ENASTÅENDE SÄTT!

Säg hej till Örebro, en stad som kombinerar historia, natur och urban charm på ett enastående sätt. Med sitt centralt belägna slott, gröna parker och pulserande liv, erbjuder staden mycket att upptäcka. Med över 100 laddstationer runt om i Örebro län, blir frågan – varför är laddstationen på Rosängsvägen 3 i Örebro den bästa?

Platsen är idealisk att utgå ifrån för att utforska stadens rikedomar. Nära till hands finns Wadköping, ett friluftsmuseum som är perfekt för en sommarpromenad och för den kulturintresserade erbjuder Örebro Konsthall en rad spännande utställningar. Vidare gör stationens strategiska placering att du enkelt kan fortsätta till det ikoniska Örebro Slott eller ta en avkopplande promenad längs Svartån.

UPPLEV KARLSTADS KULTUR OCH NATUR MED DIN ELBIL

Möjligheterna för elbilsägare i Värmland är goda, med över 50 laddstationer spridda runt om i länet. Av dessa är det dock El- och Stadsnät AB på Treffenbergsvägen i Karlstad som särskilt utmärker sig.

Karlstad, beläget vid Klarälvens strand, är en stad känt för sitt soliga klimat och vänliga atmosfär. Efter att ha laddat din bil vid denna station kan du spendera dagen med att utforska staden. Bege dig till Stadsträdgården för att njuta av solen, eller besök Värmlands museum för att ta del av lokal historia och kultur.

Under sommaren, då Karlstad ofta bjuder på strålande solsken, kan du ta en avkopplande båttur på Klarälven, eller svalka dig i någon av de många sjöarna i området. Dessutom är stadens caféer och restauranger perfekta för att smaka på lokal gastronomi.

LADDA UPP FÖR VÄSTERÅS-ÄVENTYR: HÄR FINNS STADENS PÄRLOR

Västerås, beläget i hjärtat av Västmanlands län, är en stad väl värd att utforska, speciellt under de varma sommarmånaderna. Det finns cirka 40 laddstationer i länet, men en som verkligen sticker ut är Mälarenergi Elnät Charging Station på Kopparlundsvägen 3.

Denna station ligger strategiskt bra till. En kort promenad från stationen hittar du ett brett urval av kulturella attraktioner och sommaraktiviteter. Ta till exempel en tur till det ikoniska Västerås slott, eller varför inte njuta av en båttur på Mälaren? Om du är konstintresserad kan du besöka Västerås konstmuseum, beläget bara några minuter bort.

HÅLLBARA ÄVENTYR I STOCKHOLM

Stockholms län, Sveriges mest tätbefolkade region, har över 500 laddningsstationer för elbilar, vilket reflekterar regionens engagemang för hållbarhet och miljövänlig transport. Bland dessa många alternativ står “MER Laddningsstation” på Allmänna Gränd 8 ut som ett särskilt framstående val.

Strategiskt belägen på Djurgården, en av Stockholms mest besökta öar, ger stationen tillgång till ett flertal av stadens främsta attraktioner. Efter att din bil har tankats full vid MER Laddningsstation, är du bara en kort promenad från den spännande nöjesparken Gröna Lund och det historiska friluftsmuseet Skansen.

Dessutom är ABBA The Museum, en hyllning till Sveriges mest framstående popgrupp, praktiskt beläget i samma område. Detta ger dig en möjlighet att dyka djupt in i det svenska kulturarvet.

UPPSALA – EN STAD FYLLD AV HISTORIA OCH INNOVATION: LADDA DIN ELBIL OCH UPPTÄCK STADENS SEVÄRDHETER

Uppsala län, en region som präglas av både historia och innovation, rymmer över 100 laddningsstationer för elbilar. Bland dessa finns en station som sticker ut, stationen på Hamnplan i Uppsala.

Med sin centrala placering i den historiska staden, erbjuder stationen inte bara effektiv laddning för din elbil, men också tillgång till ett utbud av kulturella och historiska sevärdheter.

Efter att din bil har laddats kan du till exempel besöka Uppsala Domkyrka, en av Norra Europas äldsta kyrkobyggnader. Uppsala universitet, med sina anrika byggnader och Gustavianum, är också värt ett besök.

Under sommaren är Uppsala särskilt charmig, med ett myller av uteserveringar och gröna parker som erbjuder sol och avkoppling. Floden Fyrisån genomkorsar staden, vilket ger möjlighet till en avkopplande promenad längs vattnet.

EFFEKTIV OCH PÅLITLIG LADDNING I DALARNA

Dalarna, med sina vidsträckta landskap och rika kulturarv, stödjer elbilsresande med cirka 80 laddstationer. En station som särskilt gör sig bemärkt är IKEA Borlänge Charging Station.

IKEA Borlänge Charging Station är väl anpassad för alla typer av elbilar med sin pålitlighet och flera laddpunkter, vilket ger snabb och effektiv laddning. Dess placering vid IKEA Borlänge ger förare en utmärkt möjlighet att ta en paus under resans gång.

När din bil är fulladdad, varför inte göra ett besök till IKEA:s restaurang? Oavsett om det är ett regnigt väder eller bara dags för en paus, kan du njuta av en god lunch här. IKEA:s meny erbjuder något för alla, från deras traditionella köttbullar till en mängd växtbaserade alternativ, och naturligtvis deras berömda kanelbullar.

Efter att ha ätit kan du tillbringa tid med att utforska IKEA:s omfattande sortiment. Och när du är klar med det, ligger Kupolen Köpcentrum bara en kort bilresa bort för ytterligare shoppingmöjligheter.

NATURSKÖNA UPPLEVELSER I GÄVLE

Med cirka 100 laddningsstationer har Gävleborg län ett omfattande nätverk för elbilsägare. Virta på Hälsingegatan i Gävle är särskilt utmärkande tack vare dess bekväma placering och omfattande laddningsmöjligheter.

Virta på Hälsingegatan är belägen i hjärtat av Gävle, en plats som är idealisk för att utforska staden medan eller efter bilen laddas. Om du är intresserad av historia, kan du besöka Gävle slott, ett historiskt landmärke som erbjuder en inblick i Sveriges historia. Älskar du konst? Konstcentrum erbjuder en stor samling av modern och samtida konst att utforska.

För de som är mer intresserade av natur och utomhusaktiviteter, har Boulognerskogen, vandringsleder och lekplatser, och under sommarmånaderna, en härlig blommande rosenträdgård.

Gävle erbjuder också ett brett utbud av restauranger och kaféer för alla smaker, från traditionell svensk mat till internationella rätter. Dessutom finns det flera butiker i centrum för de som vill shoppa.

LADDA UPP FÖR ÄVENTYR I JÄMTLAND

Även om Jämtland kanske är mest känt för sin fjälliga terräng och natursköna vandring, har länet också en stark infrastruktur för elbilar, med ungefär 60 laddstationer spridda över regionen. Ett särskilt framstående alternativ är Fyrfasen Energi Laddningsstation på Kyrkgränd 1 i Sveg.

Fyrfasen Energi ligger centralt i Sveg, vilket gör den lättillgänglig för både lokalbefolkning och resenärer. Med flera laddpunkter och effektiva laddningshastigheter, kan du lita på att din bil kommer att vara redo för fortsatt resa efter ett stopp här.

Efter att bilen är laddad, kan du ta tillfället i akt att utforska Sveg. Börja kanske med ett besök i Svegs kyrka, som ligger bara ett stenkast från laddningsstationen.

Om du är hungrig efter resan kan du avnjuta en bit mat på någon av de närliggande restaurangerna, eller kanske köpa med dig något gott från den lokala mataffären. För en lugn promenad, kan du bege dig till Ljusnanfloden, en vacker plats att koppla av och njuta av naturen.

UTFORSKA SUNDSVALLS HISTORISKA PÄRLOR

Om man blickar ut över Västernorrlands län hittar man cirka 50 laddstationer för elbilar, varav Mer laddningsstation på Hamngatan 1 i Sundsvall förtjänar särskild uppmärksamhet.

Sundsvall är en stad med en rik historia och en levande kulturscen, vilket gör den till ett utmärkt resmål för en sommarutflykt. När din bil tar en välförtjänt laddningspaus, varför inte utforska stadens charmiga stadskärna? En kort promenad från laddningsstationen tar dig till Stenstan, ett område känd för sina vackert bevarade stenbyggnader från 1800-talet.

Under sommarmånaderna bjuder Sundsvall på ett brett utbud av aktiviteter. Du kan promenera längs Selångersån, besöka Norra Berget med dess friluftsmuseum eller kanske ta en tur till det berömda Casino Cosmopol. För den naturälskande finns både Birsta Citys shoppingcenter och vackra parkområden inom räckhåll.

MAXIMERA DIN ELBILSEMESTER I VÄSTERBOTTENS LÄN

När du planerar en bilsemester till Västerbottens län hittar du över 60 laddstationer för elbilar, men Mer laddningsstation på Gammliavägen 5 i Umeå utmärker sig som en pärla bland dem.

Umeå, ofta kallad “Björkarnas stad”, är ett nav för kultur och konst i norra Sverige. När din bil laddas, kan du njuta av denna dynamiska stad. En kort promenad från laddningsstationen finner du Gammliaskogen, ett naturområde med vandringsleder och picnicområden som är perfekt för sommarutflykter.

Under sommaren erbjuder Umeå ett stort utbud av aktiviteter, från kulturella event till utomhusäventyr. Besök det världsberömda Bildmuseet eller ta en promenad längs Umeälven. Umeås restauranger, kända för sina innovativa och lokala rätter, ger dig också möjlighet att smaka på Västerbottens unika gastronomi.

HÅLLBAR RESA I LULEÅ

Norrbottens län, beläget i norra Sverige, ståtar med över 60 laddstationer för elbilar, vilket återspeglar regionens fokus på hållbar transport. Bland dessa framstår Luleå Energi AB Charging Station på Bastugatan 4 som en särskilt utmärkande laddningsstation.

Denna station ligger centralt i Luleå, vilket gör den lättillgänglig för både lokalbefolkningen och besökare. Dessutom är stationen omgiven av en rad sevärdheter och bekvämligheter som kan utforskas efter laddningen.

När din bil är fulladdad finns det en mängd möjligheter till hands. Kulturentusiaster kan ta en kort bilresa till Norrbottens museum för att få en inblick i regionens rika historia och kultur. För de som föredrar att koppla av i naturen, ligger den vackra Gultzauuddens naturreservat nära stationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Worldwide shipping

On all orders above €200

Easy 30 day returns

30 day money back guarantee

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa