hej@nordeye.com

Free delivery over €200 ⚡ 10% discount with the code “heynordeye”

Vi slår hål på 3 vanliga fördomar om extraljus

Det är många parametrar du bör ta hänsyn till när du är på jakt efter extraljus eller ledramp. Det är en djungel bland varumärken, storlekar och specifikationer. I följande guide försöker vi reda ut några vanliga fördomar som inte riktigt stämmer, samt hur du bör tänka för att få rätt förutsättningar att hitta just det extraljuset eller ledrampen som motsvarar dina behov. Förhållandet mellan ljusflöde och ljusbild, vilken betydelse Watt har för mängden ljus och ju längre ljuset faller på vägen ju bättre är lampan är vanliga missuppfattningar som vi vill nu vill reda ut.

FÖRDOM 1 – JU MER LUMEN DESTO BÄTTRE

Lumen är ett mått på ljusflöde som beskriver hur mycket ljus en källa avger totalt i alla riktningar. Det många missar är att det som mäts är endast mängden ljus från ljuskällan och inte hur det sprids på vägen. För att få en mer rättvis bild är det då viktigt att titta på samspelet mellan lumen och lux. En av våra favoriter BriodLights Ultra 220 mm har ett perfekt samspel mellan maximal lumen och lux.

FÖRDOM 2 – JU HÖGRE WATT LAMPAN HAR DESTO MER LJUS

Detta är inte sant. Watt är en kvarleva från vanliga glödlampor då det var ett mått på hur starka de var. I LED-belysning vill man till skillnad från vid glödlampor däremot ha en låg effekt då det innebär en låg strömförbrukning, det vill säga att lampan är energisnål. Det har inget att göra med själva ljuset lampan ger. En av våra favoriter är prisvärda CAD Ledramp Curved 21″ som snyggt smälter in i fronten på ditt fordon. Dessutom drar den 98 W vilket är en normal effekt för en ramp i denna storlek!

FÖRDOM 3 – JU LÄNGRE LJUSET FALLER LÄNGS VÄGEN DESTO BÄTTRE

Ett vanligt misstag är att man fokuserar på att ljuset ska nå så långt fram som möjligt. Vi vill därför påminna om att ett riktigt bra extraljus även lyser upp sidorna av vägen, därför ska du kolla efter ljusbildernas beteende, för dessa skiljer sig nämligen lite åt. Satsa på extraljus med ljusbilden Driving Beam eller Combo så får du det bästa av två världar, långt och brett. En storfavorit hos många när det kommer till ljusprestanda är NBB Alpha 225 PRO LED.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Free Worldwide shipping

On all orders above €200

Easy 30 day returns

30 day money back guarantee

100% Secure Checkout

PayPal / MasterCard / Visa